Fiordurile Norvegiei 2024 - Plecare din Cluj

de la 1.580 Euro 12.06, 10.07, 10.08 2024 < Inapoi
Fiordurile Norvegiei 2024 - Plecare din Cluj

Fiordurile Norvegiei 2024 - Plecare din Cluj

 

Plecari: 12.06.2024, 10.07.2024, 10.08.2024

Durata: 9 zile / 7 nopti

Preţ: de la 1580 Euro/pers.

 

 

Programul excursiei:

 

ZIUA 1  •   CLUJ-NAPOCA - OSLO

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Avram Iancu la ora 11:00, pentru plecarea din 12.06 si la ora 15:15 pentru plecarile din 10.07 si 10.08. Plecare spre Oslo cu compania aeriana Lufthansa; schimbarea cursei la Munchen. Sosire la Oslo la ora locala 18:05 pentru plecarea din 12.06 si la ora 22:05 pentru plecarile din 10.07 si 10.08.2024. Transfer si cazare la Thon Hotel Gardenmoen sau similar.

 

ZIUA 2  •   OSLO - LILLEHAMMER - OPPDAL - 413 km

Mic dejun. Tur de oras cu ghid local (3 ore) in capitala Norvegiei, cu scurte opriri la: parcul de sculpturi Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Parlamentul. Optional, se poate vizita Muzeul Corabiilor Vikinge, care gazduieste cele mai bine pastrate nave si numeroase artefacte ce apartin culturii vikinge, Muzeul Fram, unde este expus Fram, faimosul vapor folosit pentru expeditii polare (1892) si Muzeul Kon Tiki, pentru a admira ambarcatiuni provenind din faimoasele expeditii ale lui Thor Heyerdahl. Dupa turul de oras pornim spre zona Oppdal, o mica statiune montana, aflata aproximativ la mijlocul distantei dintre Oslo si Tronndheim. Pe drum vom opri in Lillehammer, oras celebru pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarna din 1994. Optional, vizitarea muzeului in aer liber Maihaugen, ce adaposteste 200 cladiri traditionale norvegiene din evul mediu pana in prezent, fiind o experienta culturala unica, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Pret informativ: 170 coroane/ persoana. Vom inainta apoi pe faimosul drum montan Peer Gynt Vegen, care ne va dezvalui privelisti de neegalat ale masivelor Jotunheim si Rondane. Vom continua cu o oprire in micul sat Lom, pentru o vizita panoramica a Lom Stavkyrkje, una din cele mai mari si mai frumoase biserici de lemn din Norvegia, datand din mijlocul secolului XII, cu cea mai impresionanta colectie de picturi ce se regaseste intr-o biserica norvegiana. Cina si cazare la Hotel Oppdal Turist Hotel sau similar.

 

ZIUA 3  •   OPPDAL - TRONDHEIM - 120 km

Mic dejun. Vom porni spre Trondheim, al patrulea oras ca marime al Norvegiei, fosta capitala medievala. Pe drum vom opri la Snoheta Viewpoint, trecand prin parcul natural Dovrefjell - Sunndalsfjella, cu peisaje spectaculoase si o puternica bogatie culturala. Odata ajunsi in Trondheim, vom continua ziua cu vizitarea catedralei Nidaros din Trondheim, cea mai mare din Scandinavia, dar si locul unde este ingropat Sf. Olaf, un rege din secolul XI, care a crestinat Norvegia (intrarea aproximativ 130 coroane/persoana). Cazare la Sure Hotel Trondheim Airport sau similar.

 

ZIUA 4  •   TRONDHEIM - KRISTIANSUND - ATLANTIC ROAD - ALESUND - NORDFJORD - 405 km

Mic dejun. Vom porni pe ruta Heimdal - Orkanger - Kristiansund (optional, se poate urca in turnul de observatie, de unde se vede panorama Atlanticului). Vom urma Drumul Atlanticului, o portiune de 8 km care ne va duce foarte aproape de ocean. Acest drum ne va taia respiratia cu traseul sau peste insule, insulite si stanci, toate legate intre ele prin 12 poduri curbate, intr-un peisaj unic. Ne vom indrepta apoi spre Alesund, un oras atipic pentru Norvegia, datorita multitudinii de cladiri construite in stilul Art Nouveau / Jugendstil. Kaiserul Germaniei, Wilhelm II, a finantat acest proiect architectural dupa ce un incendiu a mistuit centrul orasului in 1904, lasand aproximativ 10.000 de oameni fara locuinte. Cina si cazare la Nordfjord Hotel sau similar in zona Nordfjord.

 

ZIUA 5  •   NORDFJORD - DRUMUL TROLILOR - GEIRANGER - GHETARUL BRIKSDAL - FORDE (400 km)

Mic dejun. Deplasare pe Ruta de aur. Facem un scurt popas la ''Zidul Trolilor'', cel mai lung masiv muntos, apoi incepem ascensiunea pe spectaculosul ''Drumul Trolilor'', printr-un peisaj care ne va tine cu sufletul la gura. Urmeaza ''Drumul Vulturilor'', o alta ruta palpitanta cu 11 curbe in ac de par care ne va oferi si ocazia unei privelisti memorabile asupra faimosului fiord Geiranger. Geirangerfjord figureaza pe lista patrimoniului universal UNESCO drept unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Terra. Continuam explorarea unora dintre cele mai frumoase si mai salbatice peisaje din lume, facand croaziera de neuitat pe Geirangerfjord, in care veti fi impresionati de cascadele inspumate ce cad de la sute de metri pe pantele abrupte ale muntilor, cele mai renumite fiind: ''Cele sapte surori'', ''Voalul miresei'' si ''Petitorul''. Vom debarca la Hellesylt si vom vizita Ghetarul Briksdal care coboara abrupt de la 1200m pana in valea Briksdal, oferind vizitatorilor o priveliste incantatoare intr-o oaza de frumusete naturala. Cina si cazare la Hotel Scandic Sunnfjord sau similar.

 

ZIUA 6  •   FORDE - BERGEN - 180 km

Mic dejun. Traversam Sognefjord cu ferryboat-ul (Lavik - Oppedal) spre Bergen. Sognefjord, supranumit ''fiordul rege'' este cel mai lung si mai adanc fiord din Norvegia si al doilea din lume dupa fiordul Scoresby Sund din Groenlanda. In Bergen vom face un tur de oras cu ghid local (2 ore): cartierul Bryggen (cladirile hanseatice incluse in patrimoniul UNESCO), biserica Sf. Maria, Piata de Peste. Dupa amiaza, urcare optionala cu funicularul pe Muntele Floyen, pentru o frumoasa imagine panoramica a orasului. Integrati-va in atmosfera locurilor vizitand renumita Piata de Peste, o adevarata incantare a tuturor simturilor, unde puteti degusta diverse specialitati norvegiene. Apoi explorati stradutele pitoresti din Gamle Bergen (Vechiul Bergen) sau faceti o vizita la Acvariu, unul dintre cele mai mari din Scandinavia. Cazare la Hotel Scandic Kokstad sau similar.

 

ZIUA 7  •   BERGEN - VORINGFOSS - OSLO - 460 km

Mic dejun. Vom porni dis de dimineata spre Oslo peste Canionul Mabodal si apoi vom traversa platoul muntos Hardanger spre statiunile montane Geilo si Gol, nu inainte de a face o scurta oprire la spectaculoasa cascada Voringsfoss, cu o cadere de 180 m. Inainte de a ajunge la Oslo vom vizita biserica din lemn Torpo (intrarea nu este inclusa). Seara sosire in Oslo. Cazare la Comfort Hotel Runway sau similar.

 

ZIUA 8  •   OSLO - CLUJ

Mic dejun. Predarea camerelor. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Lufthansa, cu decolare la ora 11.35 (plecarile din 12.06 si 10.07) sau la ora 18.45, pentru plecarea din 10.08. Schimbarea cursei in Munchen. Sosire in Cluj la ora 17:20/17:30 pentru plecarea din 12.06 respectiv 10.07 si la ora 00.45 (dupa miezul noptii) pentru plecarea din 10.08.

 

 

SERVICII INCLUSE:

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv februarie 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

 

NU SUNT INCLUSE:

 

 

TERMENE DE PLATA:

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

 

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Touroperatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

GRUP MINIM: 20 persoane. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

 

OBSERVATII:

Copyright 2016 by Dominotours.ro, toate drepturile rezervate

Oradea, Strada Moscovei nr 7   |   Telefon: 0743-494713 / 0259-436.036   |   E-mail: domino.tours@yahoo.com

 

Licenta de turism: A4488, Brevet de turism: 72/1999 Asigurarea privind rambursarea de repatriere si/sau sumelor achitate in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism: nr. I-58070

valabil pana la data 14.12.2024