Comorile din sudul Italiei - Puglia 2024

de la 995 Euro 17 sept 2024 - 8 zile / 7 nopti < Inapoi
Comorile din sudul Italiei - Puglia 2024

Comorile din sudul Italiei

Puglia 2024 - plecare din Cluj

 

Plecare: 17.09.2024

Durata: 8 zile / 7 nopti

Preţ: de la 995 Euro/pers.

 

 

Programul excursiei:

 

ZIUA 1 • CLUJ - BARI

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Cluj, la ora 10.00, pentru imbarcare pe cursa Wizz Air, cu destinatia Bari, cu decolare la ora 12.35. Sosire in Bari la ora 13.15. Transfer cu autocarul la hotel. Sosire si cazare la hotel Vilaggio Meditur 4* sau similar. Cina la hotel este inclusa.

 

ZIUA 2 • PESTERA CASTELLANA - ALBEROBELLO (140 km)

Dupa micul dejun la hotel, plecare spre Pestera Castellana, una dintre cele mai importante atractii din Puglia si patrimoniu natural important al Italiei. Pesterile sunt situate in Valea Itria, iar procesul de formare a inceput acum 90 de miloane de ani. In continuare vom vizita Alberobello, una dintre cele mai faimose astractii turistice din sudul Italiei si emblematic pentru regiunea Puglia. Alberobello este atat de vizitat datorita caselor trulli, unice in Italia si in lume. Intregul oras este compus din aceste case rotunjite cu acoperisuri conice numite ''trulli'' Imaginea acestei aglomerari de case albe cu forma bizara, construite din calcar este cu siguranta unul dintre momentele culminante ale acestei calatorii. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

 

ZIUA 3 • MATERA (250 km)

Mic dejun. Plecare spre orasul Matera situat in regiunea Basilicata. Dupa sosirea in Matera, vom face un tur de oras pietonal impreuna cu ghidul local pentru a admira cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarat Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile suprapuse, sapate in roca vulcanica. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

 

ZIUA 4 • TRANI - CASTEL DEL MONTE (325 km)

Mic dejun la hotel. Dimineata vom pleca spre orasul Trani, o adevarata bijuterie medievala si important port in epoca medievala, perioada de inflorire maxima a orasului fiind in sec XI - XIII. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabila aranjat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele. Cele doua obiective principale sunt Catedrala si castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. In continuare vom vizita Castel del Monte, o fortareata construita in sec. al XIII-lea de catre Imparatul Frederick al II-lea. Pentru ca este o structura cu o arhitectura medievala militara unica, datorita simbolisticii matematice si astronomice si formei geometrice perfecte, Castel del Monte a fost declarat patrimoniu UNESCO. La intoarcere vom opri la o ferma locala pentru a degusta produse tipice din regiunea Puglia (degustarea nu este inclusa; pret informativ/ persoana: 25 Euro). Intoarcere la hotel, cina si cazare.

 

ZIUA 5 • EXCURSIE OPTIONALA: BARI SI POLIGNANO A MARE

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna, sau excursie optionala tur de oras Bari si excursie spre Polignano a Mare. Turul va incepe cu o plimbare in centrul vechi al orasului, unde vom observa atractiile remarcabile ale orasului, cum ar fi Bazilica Sfantul Nicolae si cripsa sa sacra. Mai tarziu, spre dupa-amiaza ne vom indrepta spre Polignano a Mare, supranumit si cel mai frumos oras al zonei Puglia, orasul de pe stanci cu privelisti uluitoare. Polignano a Mare este renumit pentru pesterile sale marine spectaculoase, care strapung stancile de coasta. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

 

ZIUA 6 • EXCURSIE OPTIONALA LA LECCE SI OTRANTO

Mic dejun la hotel. Timp liber sau excursie optionala la Lecce si Otranto. Dimineata vom vizita Lecce numit si ''Florenta sudului'' datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului unde cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din piatra de Lecce. Continuam cu vizita oraselului Otranto, situat pe malul Marii Mediterane. Otranto, cel mai estic oras al Italiei este unul dintre cele mai pitoresti orase ale Pugliei, cu plaje albe si ape turcoaz si castelul sau fortificat din sec al XV-lea. La intoarcere vom opri intr-o crama tipica pentru regiunea Salento unde vom degusta cateva vinuri produse in aceasta regiune. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

 

ZIUA 7 • EXCURSIE OPTIONALA LA OSTUNI si MONOPOLI (146 km)

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala spre alte doua orase pitoresti din regiunea Puglia. Prima oprire este in Ostuni sau ''orasul alb''. Ostuni este unul dintre cele mai frumoase orase din sudul Italiei, renumit pentru efectul creat de casele sale albe, un exemplu incantator de arhitectura mediteraneeana. Orasul este o succesiune de nivele, scari, strazi inguste, alei, arcuri in care regasim farmecul unui oras medieval. Dupa-amiaza ne vom bucura pe o vizita in minunatul oras de coasta, Monopoli, cu splendidul sau centru istoric medieval, cu frumoasa catedrala baroca, piata plina de viata, promenada uimitoare unde vom regasi o mare varietate de magazine, restaurante, baruri, pentru putina relaxare. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

 

ZIUA 8 • BARI - CLUJ

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Bari pentru imbarcare pe zborul spre casa, cu decolare la ora 13.50. Sosire in Cluj la ora 16.30.

 

 

SERVICII INCLUSE:

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna decembrie, anul 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

 

NU SUNT INCLUSE:

Excursiile Optionale:

 

Bari si Polignano a Mare: 75 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transportul cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana.

 

Lecce - Otranto: 75 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transportul cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana.

 

Ostuni si Monopoli: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transportul cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana.

 

 

TERMENE DE PLATA:

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

 

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia de reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

 

OBSERVATII:

Copyright 2016 by Dominotours.ro, toate drepturile rezervate

Oradea, Strada Moscovei nr 7   |   Telefon: 0743-494713 / 0259-436.036   |   E-mail: domino.tours@yahoo.com

 

Licenta de turism: A4488, Brevet de turism: 72/1999 Asigurarea privind rambursarea de repatriere si/sau sumelor achitate in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism: nr. I-58070

valabil pana la data 14.12.2024