China - cu plecare din Cluj

de la 2.288 Euro 20 oct 2024 - 11 zile / 8 nopti < Inapoi
China - cu plecare din Cluj

China - cu plecare din Cluj

 

Plecare: 20.10.2024

Durata: 11 zile / 8 nopti

Preţ: de la 2288 Euro/pers.

 

 

Programul excursiei:

 

ZIUA 1 • CLUJ NAPOCA - ISTANBUL - BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca la ora 19:00 pentru imbarcare pe cursa internationala TURKISH AIRLINES cu destinatia Beijing, cu schimbarea cursei la Istanbul.

 

ZIUA 2 • BEIJING

Sosire in Beijing la ora locala 15:35. Transfer de la aeroport la hotel. Timp liber pentru acomodarea cu noul fus orar. Cina este inclusa. Cazare in Beijing la Hotel Xin Qiao 4* sau similar.

 

ZIUA 3 • BEIJING TEMPLUL CERULUI SI ORASUL INTERZIS

Dupa servirea micului dejun, ne vom indrepta catre minunatul Oras Interzis, un complex imens cu 9.999 de cladiri, insumand 720.000 mp. Aici vom explora Palatul Imperial. Urmeaza o vizita la Piata Tiananmen, cea mai mare piata din lume, devenita un simbol national. Continuam cu Templul Cerului, o constructie impresionanta intinzandu-se pe aproximativ 2.700.000 mp, construita in 1420 in timpul Dinastiei Ming, ca un sacrificiu dedicat Cerului. In timpul excursiei, avem prevazuta o oprire la un magazin de perle pentru a descoperi frumusetea acestor bijuterii unice. Nu in ultimul rand, ne bucuram de un spectacol acrobatic in a doua parte a zilei. Cazare la Hotel Xin Qiao 4* sau similar.

 

ZIUA 4 • BEIJING MARELE ZID CHINEZESC, PALATUL DE VARA

Dupa micul dejun, ne indreptam catre Marele Zid cu spectaculoasa sectiune Juyongguan. Vizitarea acestei uluitoare realizari omenesti ne va lasa o puternica impresie. Urmeaza o oprire la un magazin de jad, unde vom descoperi mestesugul si frumusetea acestei pietre pretioase. Continuam cu o vizita la Palatul de Vara, o bijuterie arhitectonica construita in secolul al XVIII-lea pentru imparatii chinezi din Dinastia Qing. Aici, gradinile magnifice si arhitectura rafinata ne vor transporta intr-o epoca de eleganta si istorie. Ziua se incheie cu o experienta plina de frumusete - croaziera relaxanta pe lacul Kunming - unde vom savura peisajele incantatoare. Cazare la Hotel Xin Qiao 4* sau similar.

 

ZIUA 5 • BEIJING XIAN (tren expres)

Mic dejun. Optional, plimbare prin Hutongurile din Beijing, ce ofera o incursiune fascinanta in viata traditionala chinezeasca. Va puteti plimba cu ricsa pentru a explora strazile inguste, podurile si arhitectura traditionala. Vom vizita una dintre casele Siheyuan, casa traditionala chinezeasca cu curte interioara, ce ne va permite sa intelegem mai bine viata si cultura din trecut (tarif informativ: 60 euro / persoana, minim 15 platitori). In jurul orelor 14:00, vom lua trenul expres catre XiAn, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Changan in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben. Distanta dintre Beijing si XiAn va fi parcursa in cca 4 ore si jumatate. Cu o istorie de 3 000 de ani, Xian a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Cina va fi servita in XiAn la un restaurant local. Cazare in XiAn la hotel Titan Times Hotel 5* sau similar.

 

ZIUA 6 • XIAN MAREA MOSCHEE SI ARMATA DE TERACOTA

Mic dejun, dupa care incepem o noua zi de vizite. Mai intai vom vizita Marea Moschee, ce dateaza de la inceputul dinstiei Tang (618-907), a carei arhitectura combina elemente chinezesti si islamice, facand-o unica in China. Vom continua cu o excursie la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropati aici in anul 210 i.Hr., ca o armata a spiritelor, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. Nu in ultimul rand, vom vizita Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xian, aflata in interiorul templului Da Cien construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Pranzul si cina vor fi servite la restaurante locale. Cazare in XiAn la hotel acelasi hotel de 4*.

 

ZIUA 7 • XIAN SHANGHAI

Mic dejun si check-out de la hotel. Astazi vom lua trenul rapid spre Shanghai unde vom avea dupa amiaza libera. Cazare la hotel Ocean Hotel 4* sau similar.

 

ZIUA 8 • SHANGHAI

Mic dejun. Vom face un tur panoramic care va cuprinde: Promenada Bund - veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau, Strada Nanjing - principala artera comerciala, cartierul Xintiandi - atractie turistica unica a orasului, datorita conceptului original de imbinare a vechiului si a noului, zona care cuprinde galerii comerciale, baruri, cafenele si restaurante si Tianzifang - o zona rezidentiala renovata, cu o sumedenie de cladiri, magazine, ateliere de arta, restaurante si cafenele. Pranzul si cina sunt incluse si se vor servi la restaurante locale. Cazare in Shanghai la Ocean Hotel 4*.

 

ZIUA 9 • SHANGHAI

Mic dejun. Vom continua sa descoperim orasul si atractiile sale: Gradinile Yuyuan, ce dateaza din timpul dinastiei Ming, a caror constructie a fost finalizata in anul 1577, Templul lui Buddha de Jad, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, ce gazduieste doua sculpturi buddhiste impresionante, realizate din jad si aduse in 1882 din Burma (in prezent Myanmar) de un calugar chinez, Turnul Jin Mao si cosmopolita Strada Nanjing. Atat pranzul, cat si cina se vor servi la restaurante locale. Cazare in Shanghai la acelasi hotel de 4*. Optional, croaziera by night pe Raul Huangpu (tarif informativ: 45 euro /persoana, minim 15 platitori).

 

ZIUA 10 • SHANGHAI ZHUJIAJIAO SHANGHAI ISTANBUL

Mic dejun. Vom pleca spre Zhujiajiao, un oras traditional construit pe apa, cu o istorie de mai bine de 1700 ani, cunoscut adesea sub denumirea de Venetia Chinei, unde vom admira cladirile traditionale, podurile antice, canalele si gondolele chinezesti. La intoarcerea in Shanghai vom fi transferati direct la aeroport pentru zborul spre Istanbul cu decolare la ora 23:05. Zborul se va efectua in timpul noptii.

 

ZIUA 11 • ISTANBUL - CLUJ NAPOCA

Aterizare la Istanbul la ora locala 06:15. Schimbarea cursei, imbarcare spre Cluj Napoca si decolare la ora 08:05. Sosireala Cluj este prevazuta la ora 08:40.

 

 

SERVICII INCLUSE:

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2024. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

 

NU SUNT INCLUSE:

 

 

TERMENE DE PLATA:

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

 

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie;

Aplicatia pentru viza se va face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la Centrul de viza pentru China din Bucuresti, pentru amprentarea digitala.

 

GRUP MINIM: 20 persoane. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 90 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 45 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

 

OBSERVATII:

Copyright 2016 by Dominotours.ro, toate drepturile rezervate

Oradea, Strada Moscovei nr 7   |   Telefon: 0743-494713 / 0259-436.036   |   E-mail: domino.tours@yahoo.com

 

Licenta de turism: A4488, Brevet de turism: 72/1999 Asigurarea privind rambursarea de repatriere si/sau sumelor achitate in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism: nr. I-58070

valabil pana la data 14.12.2024