ANGLIA, SCOȚIA, IRLANDA

Pret: 825 Euro 01.07.2017 - 29.08.2017
< Inapoi
ANGLIA, SCOȚIA, IRLANDA

Londra – Windsor – Greenwich – Oxford – Leeds – Stratford – York – Manchester – Liverpool – Dublin – Belfast – Castelul Dunluce – Giant’s Causeway – Lake District – Glasgow – Edingburg – Loch Ness – Newcastle – Stirling – Durham

 

Ziua 1. CLUJ NAPOCA– LONDRA sau BUDAPESTA – TIMISOARA - LONDRA

Prezentare în Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj la ora 04.00 pentru zborul Cluj Napoca -Londra, cu  compania Wizz Air (* la cerere putem oferi si zbor din Timisoara - Vezi orar de zbor detaliat). Dupa aterizarea in capitala Marii Britanii, transfer la hotel, apoi timp liber la dispozitia turistilor. Cazare la Londra.

 

Ziua 2. LONDRA - GREENWICH

Mic dejun. Începem vizita capitalei britanice: Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Big Ben, Catedrala St. Paul,  Madame Tussauds - Muzeul figurilor de ceară, British Museum. Timp liber la dispoziţia turiştilor sau plimbare cu vaporaşul pe Tamisa. Opţional, deplasare la Greenwich, cu renumitul observator astronomic. Cazare la Londra.

 

Ziua 3. LONDRA

Mic dejun. Dedicăm din nou o întreagă zi explorării oraşului, utilizând transportul public: St. James Park, Westminster Abbey, National Gallery sau Tate Gallery. Seara, timp liber în zona comercială Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare la Londra.

 

Ziua 4. Londra – OXFORD – WINDSOR – STRATFORD - NOTTINGHAM (415 km)

Mic dejun. Plecare la Windsor, unde se vizitează castelul Windsor, cel mai mare şi unul dintre cele mai vechi din Anglia, care ne va încânta, printre altele, cu Apartamentele regale şi Capela St. George`s. Continuăm cu Oxford, cel mai vechi centru universitar, unde vom vizita Queen's College, Merton College, Catedrala. Urmează Stratford-upon-Avon, locul de naştere al inegalabilului Shakespeare, apoi ne deplasăm spre zona Nottingham pentru cazare.

 

Ziua 5. Nottingham – LEEDS – YORK – MANCHESTER - CHESTER  (340 km)

Mic dejun. Deplasare spre Leeds, unde vom vizita Muzeul Armurilor, apoi spre York, unde se pot admira fortificaţiile oraşului vechi, inclusiv ruine din perioada romană şi impresionanta catedrală, cea mai mare construcţie gotică de la nord de Alpi. După ce se vizitează Manchester - Universitatea, Opera, Primăria şi Catedrala, cazare în zona Chester.

 

Ziua 6. LIVERPOOL - DUBLIN (215 km)

Mic dejun. Deplasare spre Liverpool pentru tur de oraş: Catedrala Anglicană, Catedrala Metropolitană, Portul, vechile Docuri. Traversare în Irlanda cu feribotul de la Holyhead. După debarcare începem vizita în Dublin cu: Castelul Dublin, Catedrala St. Patrick's, Colegiul Trinity (una dintre cele mai faimoase universităţi din lume), iar la final faimoasa Fabrică Guinness. Cazare în zona Dublin.

 

Ziua 7. BELFAST - Castelul DUNLUCE - GIANT`S CAUSEWAY - Dumfries  (320 km)

Mic dejun. Părăsim capitala Irlandei şi înaintăm spre nord, către Belfast, unde se vizitează: Catedrala, Primăria, Albert Clock, Cartierul Universităţii, Grădina Botanică. Timp liber la dispoziţia turiştilor (sugerăm vizita la Ulster Museum) sau excursie opţională pentru a admira Giant`s Causeway, o faleză unică prin simetria uimitoare a zeci de mii de coloane de bazalt. În continuarea excursiei opţionale (Castelul Dunluce + Giant`S Causeway - 20€) se vizitează ruinele castelul Dunluce, amplasat pe o impresionantă stâncă şi martor a peste 7 secole de istorie dramatică. După întoarcerea la Belfast, traversarea cu feribotul la Cairnyran. Cazare în zona Dumfries.

 

Ziua 8. DUMFRIES - LAKE DISTRICT - GLASGOW (430 km)

Mic dejun. Timp liber pentru vizită individuală în pitorescul orăşel Dumfries sau excursie opţională (24 euro) în Parcul Naţional Lake, cu peisaje superbe în care piscurile celor mai înalţi munţi din Anglia (pe versanţii cărora se formează numeroase cascade) se reflectă în  oglinda unei adevărate salbe de lacuri. O plimbare cu vaporaşul pe Windermere, cel mai mare lac din Anglia, va fi prilej pt. a admira atât capodopera naturii, cât şi pitoreştile orăşele "ascunse de civilizaţie”. Întoarcere în Dumfries. Urmează Glasgow unde vom vizita Catedrala, Cartierul Universităţii şi George Square.Timp liber la dispoziţia turiştilor pt a descoperi farmecul oraşului. Cazare în zona Glasgow.

 

Ziua 9. SCOŢIA de Nord: Cast. Stirling - LOCH NESS - INVERNESS (485 km)

Mic dejun. Timp liber în Glasgow sau excursie opţională (35 euro) în nordul Scoţiei, renumit prin munţii, lacurile şi castelele sale străvechi. Pentru început vizităm Castelul Stirling, reşedinţa preferată şi loc de încoronare pentru mulţi din suveranii Scoţiei. Apoi traseul continuă spre nord, către Loch Ness, faimos pentru legenda monstrului misterios. Întoarcere pentru cazare la acelaşi hotel din zona Glasgow.

 

Ziua 10. EDINBURGH

Mic dejun. Vizită în Edinburgh cu transportul public: Castelul şi Palatul Regal, Catedrala St. Giles, Parlamentul, apoi Charlotte Square şi George Street în oraşul nou. Timp liber la dispoziţie pentru a descoperi farmecul capitalei Scoţiei. Cazare în zona Glasgow.

 

Ziua 11. DURHAM- Zona LUTON (635 km)

Mic dejun. Plecare spre Anglia, unde după ce se vizitează micul orăşel medieval Durham renumit prin splendida sa catedrală de secol  XI, urmează transfer ȋn zona Cambridge - Luton pentru cazare.

 

Ziua 12. LONDRA- CLUJ NAPOCA sau TIMISOARA

După micul dejun, se eliberează camerele şi se lasă bagajele în luggage room. Program liber. Transfer la aeroport la ora 17.00 pentru zbor la Cluj  sau Timisoara. Sosire la Cluj pe aeroportul Avram Iancu în jurul orei 00.55, respectiv sosire in Timisoara  la orele 00.55.

(*Pentru turistii cu zbor din Timisoara cu plecare in 29.08, transferul de la hotelul din Luton catre aeroport se va face la orele 14.30).  

 

SERVICII INCLUSE IN PRET

 •  Bilet de avion Wizz Air  Cluj Napoca  – Londra si retur sau Timisoara – Londra si retur; (orele sunt locale şi pot suferi modificări)
 • Check-in online GRATUIT,  numai pentru turistii care solicita acest serviciu si care trimit pe e-mail la momentul inscrierii o copie dupa documentul de identitate cu care vor calatori (fie carte de identitate, fie pasaport). Turistii au obligatia sa prezinte in aeroport ticketul de imbarcare pe care il primesc de la agentia de turism la care au facut rezervarea.
 • transport cu autocar climatizat, clasif. 2 - 4* exceptie zilele 3 şi 10 (cu transp. public)
 • 11 cazări + MD în hoteluri 3 - 4*;

• ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu din ziua a 2-a pana in dupa amiaza zilei a 11, iar in restul zilelor asistenta turistica.

 

SERVICII NEINCLUSE IN PRET

 • Asigurarea  medicala, intrări la obiective, ghizi locali
 •  taxe de travers. cu ferry (inclusiv autocar) spre Irlanda+Irlanda de N. 65 €- se achita la inscriere
 •  vaporaşul si transportul local în Londra, Belfast, Dublin, Glasgow,  Edinburgh, etc.;
 • exc. opţion.: Cast. Dunluce+Giant`S Causeway Lake District, Loch Ness, toate min. 30 pers.
 • Taxe aeroport şi transfer aeroport – hotel - aeroport 195 euro.
 • Check-in la aeroport, aproximativ 10 -12€ /pers pe sens.
 • 1 bagaj de cala/pers. de 23 kg,  circa  70  euro / pers

 

REDUCERe de până la 15% prin CUMULAREA reducerilor calculate după cum urmează:

 • FIRST MINUTE 5% REDUCERE pt. achitarea a 30% avans din pretul excursiei pana la 28.02.2017.
 • REDUCERE 2 – 6% pentru GRUPURI (minim 8 pers. pe acelasi circuit si aceeasi data de plecare) – vezi conditii inscriere
 • REDUCERE 3 – 5% pentru CLIENTI FIDELI

Grup minim 25 persoane.

 

Date de plecare 2017 / euro    01.07     29.08   Supliment single  Copil 2-12 ani 
Loc in camera dublă 835 825 259 775

 

ORAR DE ZBOR :  WIZZ AIR - CU PLECARE DIN CLUJ NAPOCA

Cluj – Avram Iancu    decolare ora 06.00          Aterizare Londra -Luton            07.05

Londra -Luton            decolare  ora 19.55         Aterizare Cluj – Avram Iancu   00.05

 

*ORAR DE ZBOR  - WIZZ AIR   - CU PLECARE DIN TIMISOARA

Timisoara – Traian Vuia       prezentare la aeroport  la ora   14.00

Timisoara-Train Vuia     decolare ora 16.15        Aterizare Londra -Luton                 17.10

Londra -Luton                 decolare  ora 20.20       Aterizare Timisoara – Traian Vuia  00.55

* Pentru data  29.08 - Transfer de retur, de la hotel la aeroportul Luton ora   14.30

Londra -Luton          decolare  ora 17.40            Aterizare Timisoara – Traian Vuia  22.25

 

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.

 

NOTE

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari serivcii

 1. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 2. Turiştii înscrişi pe acest circuit vor utiliza autocarul plecat pe programul similar cu grupul din ţară.
 3. Ordinea cazărilor şi vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se pot modifica, asigurând vizitarea tuturor obiectivelor din program.
 4. Obiectivele din program marcate cu caractere bold italice se vizitează pe exterior.
 5. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi.
 6. Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
 7. Multe hoteluri din Anglia, între care şi cele din lanţul Travelodge, nu sunt clasificate pe stele.
 8. Asistenta turistica se refera la suportul oferit de agentia partenera din Londra pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restau-rantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori au alte incidente cu Politia locala, etc.
 9. Acest program este de tip „Compact”.  Va recomandam sa analizati in catalog lista circuitelor clasificate in functie de dificultate si detaliile categoriilor de clasificare.
 10. Prețurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiștii vor putea să își  dea acceptul pentru achitarea diferenței de tarif față de prețul din ziua achitării pachetului turistic

 

Recomandările noastre:

FRANTA - ITALIA

FRANTA - ITALIA

FRANȚA - ITALIA Costa de Azur - San Remo Nisa – Villefranche sur Mer – Beaulieu sur Mer – ...

de la 395 Euro

Vezi oferta completa

TRANSFĂGĂRĂȘAN

TRANSFĂGĂRĂȘAN

ROMÂNIA - țara cu 1000 fețe ! Alba Iulia - Cristian - Sibiu - TRANSFĂGĂRĂȘAN - Cozia - Bie...

de la 500 Lei 05 - 08 iulie 2018

Vezi oferta completa

ELVETIA - LICHTENSTEIN - AUSTRIA

ELVETIA - LICHTENSTEIN - AUSTRIA

Elvetia - Lichtenstein - Austria Perioada:14-19 iulie 2018 Preţ:385 Euro(valabil la 40 plă...

de la 365 Euro 14 -19 iulie 2018

Vezi oferta completa

SPANIA - ANDALUZIA Avion

SPANIA - ANDALUZIA Avion

Barcelona – Montserrat – Madrid – Zaragoza – El Escorial – Aranjuez – Toledo – Cordoba – S...

de la 605 Euro 17,05, 07.06, 28.06, 16.08

Vezi oferta completa

ROMA - CETATEA ETERNĂ Avion

ROMA - CETATEA ETERNĂ Avion

Roma, Vatican, Tivoli, Napoli, Insula Capri (sau Pompei) Ziua 1. CLUJ NAPOCA – ROMA TIMISO...

de la 215 Euro 06.05, 18.05, 14.07...

Vezi oferta completa