SPANIA - PORTUGALIA

Pret: 825 Euro Date plecare 05.05, 26.05, 16.06, 04.08
< Inapoi
SPANIA - PORTUGALIA

Barcelona – Montserrat – Zaragoza – Madrid – El Escorial – Toledo – Cordoba – Granada – Costa del Sol – Gibraltar – Sevilla – Lisabona – Evora – Sintra – Fatima – Alcobaca – Batalha – Tomar – Coimbra – Porto – Santiago – Leon – Burgos – Bilbao – Biarritz – Lourdes – Andorra

 

Ziua 1. CLUJ – BARCELONA  sau BUDAPESTA – BARCELONA (pentru turistii din Timisoara, Arad si Oradea)

 

Prezentare în Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj la ora 15.00 pentru zborul Cluj Napoca-  Barcelona, cu  compania Wizz Air (* la cerere putem oferi si zbor din Budapesta pentru turistii din Timisoara, Arad si Oradea - Vezi orar de zbor detaliat). După aterizare, transfer pentru cazare şi cină la hotel pe Costa Brava.

 

Ziua 2.  BARCELONA - Mănăstirea MONTSERRAT

 

Mic dejun. Începem turul Barcelonei cu Catedrala Sagrada Familia, operă a arhitectului Gaudi, Palatul Regal, Parcul Guell, Grădina Botanică din Parcul Montjuic, celebra Las Ramblas, Piaţa Catalunia. Timp liber pentru shopping, vizitarea Muzeului Picasso sau excursie opţională (20€) la Montserrat, unde admirăm celebra Mănăstire construită pe stâncile abrupte ale muntelui Montserrat, renumit loc de pelerinaj. Întoarcere în Barcelona pentru impresionantul spectacolul de sunet şi lumini "Fântâna Magică”. Cazare şi cină la acelaşi hotel.

 

Ziua 3.  Barcelona – ZARAGOZA - MADRID (620 km)

 

După micul dejun, plecare spre Madrid. Pe traseu oprim în Zaragoza, la Basilica St.Maria del Pilar şi la Catedrala La Seo del Salvador. Seara, începem turul panoramic cu autocarul în capitala Spaniei: Piaţa şi Fântâna Cibele, Puerta del Sol, Piaţa Mayor, Bulevardul Grand Via, Piaţa Spaniei cu Monumentul lui Cervantes şi Palatul Regal. Cazare la Madrid.

 

 

Ziua 4. MADRID - EL ESCORIAL

 

Mic dejun. Utilizând transportul public, dedicăm întreaga dimineaţă explorării Palatului Regal şi a faimosului Muzeu Prado. Timp liber în Madrid sau opţional excursie (15 euro) la Escorial, simbol pentru rolul Spaniei lui Filip al II-lea în perioada Contra-Reformei. Mânăstirea, reşedinţă a Regelui Spaniei, muzeu şi important nucleu de cultură, a fost declarat patrimoniu UNESCO. Cazare la Madrid.

 

 

Ziua 5. TOLEDO – CORDOBA - GRANADA (595 km)          

 

Mic dejun. Plecare spre sud către Andaluzia, cea mai impresionantă regiune a Spaniei. Pe traseu oprire la Toledo - fosta capitală a ţării, adevărat "oraș-muzeu” în care a trăit şi creat faimosul El Greco. Vom admira Catedrala, Sinagoga, Biserica San Juan şi podul San Martin, cu zidurile fortăreţei medievale. După amiază vizităm Cordoba, renumită prin Moscheea transformată în Catedrală după reconquista - "Mezquita-Catedral” şi Juderia, vechiul cartier evreiesc, cu străduţe înguste şi balcoane cu flori. Cazare la Granada.

 

 

Ziua 6. GRANADA - COSTA DEL SOL - GIBRALTAR  (255 km)

 

Mic dejun. Începem vizita în Granada cu Alhambra (35 euro/pers. se încasează din agenție), cel mai important monument de artă islamică din Spania, reşedinţă a suveranilor mauri şi ulterior a Regilor Catolici. Aici admirăm vechea fortăreaţă Alcazaba, Palatul Nasrid, Grădinile şi Palatul Generalife, reşedinţa de vară a califilor  şi replica creştină a Palatului lui Carol al V-lea. Timp liber in centrul istoric pentru a vizita Catedrala cu renumita Capilla Real. Străbatem Costa del Sol, cu staţiuni renumite ca Torremolinos sau Marbella, pentru a ne caza în Algeciras. Opţional (20 euro), excursie în Gibraltar, teritoriu britanic superb amplasat la poalele stâncii omonime. În rezervaţia Upper Rock există o colonie de macaci, care încântă micii vizitatori, iar pentru pasionaţii de shopping, zona comercială a oraşului este un adevărat paradis. Întoarcere la hotel pentru cazare.

 

Ziua 7. SEVILLA – EVORA LISABONA (565 km)    

       

Mic dejun. Plecare spre Sevilla, al 4-lea oraş ca mărime din Spania, unde vom vizita Piaţa Spaniei, Turnul de Aur, Bario Santa Cruz şi Palatul Alcazar. În apropiere de Alcazar se înalţă Catedrala, a 3-a din lume ca mărime, decorată cu 2,5 tone de aur şi lemn de mahon adus de Conquistadori din Lumea Nouă, şi loc de înmormântare a lui Cristofor Columb. Părăsind Spania, ne îndreptăm spre Lisabona, cu o scurtă vizită în Evora, orășel medieval aparținând patrimoniului UNESCO. Seara cazare în Lisabona.

 

Ziua 8. LISABONA – SINTRA - Cabo da Roca

 

Mic dejun. Traversând enormul pod Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, pornim explorarea capitalei portugheze pietonal și cu transportul public: Turnul din cartierul Belem şi Mănăstirea Jeronimos, reprezentative pentru curentul manuelin (gotic târziu). Urmează Piaţa Comerţului şi cartierul Baixa, apoi timp liber pentru shopping sau vizită la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. După amiază, timp liber la dispoziţie sau excursie opţională în Sintra, orăşel de un pitoresc aparte intrat în Patrimoniul UNESCO datorită elegantelor palate construite aici (inclusiv reşedinţa de vară a fostei case regale). În continuarea excursiei opţionale (ambele 20 euro), deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Cazare la acelaşi hotel.

 

Ziua 9. FATIMA – Alcobaca – Tomar – BATALHA - COIMBRA (265 km)

 

Mic dejun. Plecare spre Fatima, renumit centru de pelerinaj. Timp liber la dispoziţie în Fatima sau excursie opţională (25 euro) pentru a se admira capodoperele goticului portughez, Mănăstirile Alcobaca şi Batalha. Excursia opțională continuă cu vizita castelului Cavalerilor Templieri și a splendidei mănăstiri de la Tomar (patrimoniu UNESCO). Întoarcere în Fatima. Seara cazare la Coimbra.

 

Ziua 10. COIMBRA – PORTO - SANTIAGO de Compostela (335 km)

 

Mic dejun. În Coimbra, unde s-a înfiinţat şi una dintre primele Universităţi din Europa, vizităm cartierul Baixa, cu străduţe înguste, cafenele, mici prăvălii şi hoteluri de familie, sau cochetele magazine moderne şi Catedrala din sec. al XII-lea, cel mai bine conservată catedrală în stil romanic din Portugalia care a supravieţuit Reconquistei. Plecare spre Porto, al 2-lea oraş ca mărime al ţării, unde vom admira Biserica Sf. Francisc, cu un amestec unic de gotic şi decoraţiuni extrem de laborios executate, librăria Lello y Eramo, Bisericile Carmo si Carmelita, împodobite cu azulejos în alb şi albastru, şi Podul Dom Luis. Sosire şi cazare la Santiago de Compostela.

 

Ziua 11. SANTIAGO – LEON BURGOS (545 km)

 

Mic dejun. Santiago de Compostela a devenit cel mai important punct al "Drumului Pelerinilor” în Evul Mediu, după descoperirea mormântului apostolului Iacob cel Mare. Catedrala din sec. al XI-lea care îi poartă numele este cea mai grandioasă construcţie în stil romanic din Spania, iar Palatul Episcopal şi Universitatea din sec. al XV-lea sunt alte atracţii ale oraşului. Continuăm traseul spre Leon, unde, în 1188, s-a înfiinţat "Cortes de Leon”, unul dintre primele Parlamente din Europa.

 

ZiuaZiua 12. BURGOS – BILBAO – BIARRITZ - LOURDES (450 km)

 

Mic dejun. Vizită în Burgos, faimos prin maiestoasa Catedrală datând din 1222, cu mormântul legendarului El Cid. Traversăm Ţara Bascilor, cu o scurtă oprire în Bilbao, pentru a admira arhitectura inedită a Muzeului Guggenheim, apoi ne îndreptăm spre Franţa, unde ne vor încânta plajele cu nisip fin şi apele azurii ale golfului Biscaya din binecunoscuta staţiune Biarritz. Cazare în zona Lourdes

 

Ziua 13. LOURDES – ANDORRA - COSTA BRAVA (535 km)          

 

Mic dejun. În Lourdes, unul dintre cele mai renumite locuri de pelerinaj din lume, cu peste 5 milioane de pelerini anual, se vizitează Biserica în stil romanic Notre Dame. În grota unde se consideră că au avut loc apariţiile Sfintei Fecioare, se crede că izvoarele au puteri vindecătoare. Traversăm Pirineii către micul Principat al Andorrei, paradis tax free pentru iubitorii de shopping. Cazare şi cină pe Costa Brava.

 

Ziua 14. COSTA BRAVA - Valuri Plaja, Soare pe Malul Mediteranei

 

Mic dejun. Zi liberă. Ne vom bucura de un soare strălucitor, o mare incredibil de frumoasă, de spiritul latin exuberant, de multitudinea de opţiuni de petrecere a timpului liber: restaurante, piscine, discoteci, cluburi. Cină şi cazare în acelaşi hotel pe Costa Brava.

 

Ziua 15. BARCELONA – CLUJ NAPOCA sau BARCELONA – BUDAPESTA (pentru turistii din Timisoara, Arad si Oradea)

 

Mic dejun. La ora 16:00 transfer la aeroport pentru zborul spre ţară. Sosire in Cluj Aeroportul Internațional Avram Iancu în jurul orei 23:55. (* Pentru zborul de Barcelona – Budapesta  transferul de la hotel catre aeroportul din Barcelona va fi la ora  06.00).

 

SERVICII INCLUSE IN PRET

 • Bilet avion  Wizz Air : Cluj Napoca –Barcelona si retur ; (Budapesta – Barcelona si retur); orele de zbor se pot modifica;
 • 1 Bagaj de cala/ pers.  de  23 kg.
 • Check-in online GRATUIT,  numai pentru turistii care solicita acest serviciu si care trimit pe e-mail la momentul inscrierii o copie dupa documentul de identitate cu care vor calatori (fie carte de identitate, fie pasaport). Turistii au obligatia sa prezinte in aeroport ticketul de imbarcare pe care il primesc de la agentia de turism la care au facut rezervarea.
 • transport cu autocar climatizat, clasif. 2* – 4*, exceptie zilele 4, 8, 14 (transport local contra cost);
 • 14 cazări cu mic dejun în hoteluri de 3* sau 2*;
 • BONUS 4 cine pentru cazările de pe Costa Brava;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei în zilele 2-14 inclusiv, apoi asistenţă turistică

 

SERVICII NEINCLUSE IN PRET

 • Taxe aeroport + transfer aeroport- hotel - aeroport 195 €.
 • Check-in la aeroport, circa          10 - 12€ /pers pe sens.
 • excursii opţionale: Montserrat, El Escorial, Alhambra, Gibraltar, Alcobaca-Batalha-Tomar, Sintra-Cabo da Roca, toate min. 25 pers.
 • intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

 

REDUCERe de până la 15% prin CUMULAREA reducerilor calculate după cum urmează:

 • FIRST MINUTE 5%  - REDUCERE pentru  achitarea a 30% avans din preţul excursiei până la 28.02.2017.
 • REDUCERE 2 – 6% pentru GRUPURI (minim 8 persoane pe acelaşi circuit şi aceeaşi dată de plecare) – vezi condiţii înscriere
 • REDUCERE 3 – 5% pentru CLIENŢI FIDELI

 

NOTE

 1. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 2. Turistii inscrisi in acest circuit vor utiliza autocarul plecat pe pro-gramul similar cu grupul din tara.
 3. Ordinea cazărilor şi vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se pot modifica, asigurând  vizitarea tuturor obiectivelor din program.
 4. Obiectivele din program marcate cu caractere bold italice se vizitează pe exterior.
 5. Copiii beneficiază de reducere doar pentru cazarea în cameră cu doi adulţi.
 6. Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
 7. Acest program este de tip „Complex” . Vă recomandăm să analizaţi în catalog lista circuitelor clasificate în funcţie de dificultate şi detaliile categoriilor de clasificare.
 8. Asistenta turistica se refera la suportul oferit de agentia parte-nera din Spania pt. ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelu-lui, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca nece-sita spitalizare, daca pierd docu-mentele de identitate ori au alte incidente cu Politia locala, etc.
 9. In anumite perioade, cursele se vor putea efectua si cu alte companii de linie, care pot avea si escala.
 10. Prețurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiștii vor putea să își  dea acceptul pentru achitarea diferenței de tarif față de prețul din ziua achitării pachetului turistic.

Grup minim 25 persoane

 

OBSERVAȚII

REDUCERe de până la 20%

prin CUMULAREA reducerilor calculate după cum urmează:

- PRIMII 5 – 5% REDUCERE pentru primii 5 turisti inscrisi in fiecare excursie pana la 30.12.2015

- EARLY BOOKING 5% REDUCERE pt. achitarea a 50% avans din pretul excursiei pana la 30.12.2015

- REDUCERE 2 – 6% pentru GRUPURI (minim 8 pers. pe acelasi circuit si aceeasi data de plecare) – vezi conditii inscriere

- REDUCERE 3 – 5% pentru CLIENTI FIDELI (minim 3 Vacante organizate de Christian Tour sau prin colabora ratorii sai).

- REDUCERE 3% pt. ultimele 5 locuri pe lista cu ordinea de imbarcare in autocar.

Date de plecare 2017 / euro  05.05, 26.05  16.06, 04.08   30.08   Supl. single  Copii 6-12 ani  

Al 3-lea adult

in cameră

Loc in camera dublă 825 835 845 259 769 809

 

ORAR DE ZBOR :  WIZZ AIR

Cluj – Avram Iancu    decolare ora 17.10        Aterizare Barcelona-El Prat      19.15

Barcelona-El Prat      decolare  ora 19.50         Aterizare Cluj – Avram Iancu   23.55

 

*ORAR DE ZBOR  - WIZZ AIR   - CU PLECARE DIN BUDAPESTA

Budapesta               prezentare la aeroport  la ora   04.00

Budapesta                 decolare ora 06.05        Aterizare Barcelona-El Prat      08.35

 

Transfer de la hotel la aeroportul din Barcelona  la ora   06.00

Barcelona-El Prat      decolare  ora 09.15       Aterizare Budapesta  11.55

La cerere putem asigura transfer din Timisoara, Arad  si Oradea la aeroportul din Budapesta la preturi promotionale. Solicitati detalii in agentie

 

Exemple de cazări 2016

Costa Brava  http://www.hlespalmeres.com/

Madrid  www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/madrid/tojal/hoteldetail/photos-tours

Granada  http://www.maciavillablanca.com

Algeciras  http://www.expressgibraltar.es

Lisabona  http://www.bernavipexecutivehotel.com/Accommodation.html

Coimbra  http://www.bestwestern.es/hoteldluis/index.php/eng

Santiago de Compostela  http://www.hotelcongreso.com/en/

Burgos  www.hotelreyarturo.com/es/burgos/

Lourdes  http://www.hotel-angelic.com/

 

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.

Recomandările noastre:

GERMANIA și AUSTRIA

GERMANIA și AUSTRIA

Ținuturi de poveste GERMANIA și AUSTRIA Perioada 26-29 iulie 2017 Preţ:225 Euro(valabil la...

de la 210 Euro 26 -29 iulie 2018

Vezi oferta completa

OLYMPIC BEACH (GRECIA)

OLYMPIC BEACH (GRECIA)

Vacanta în Olympic Beach (Grecia) ! Perioada:24 aug. - 02 sept. 2018 Preţ:255 Euro(valabil...

de la 240 Euro 24 aug. - 02 sept. 2018

Vezi oferta completa

ELVETIA - LICHTENSTEIN - AUSTRIA

ELVETIA - LICHTENSTEIN - AUSTRIA

Elvetia - Lichtenstein - Austria Perioada:14-19 iulie 2018 Preţ:385 Euro(valabil la 40 plă...

de la 365 Euro 14 -19 iulie 2018

Vezi oferta completa

FRANTA - ITALIA

FRANTA - ITALIA

FRANȚA - ITALIA Costa de Azur - San Remo Nisa – Villefranche sur Mer – Beaulieu sur Mer – ...

de la 395 Euro

Vezi oferta completa

CEHIA - AUSTRIA

CEHIA - AUSTRIA

PRET DE LA: 145 Euro Tur romantic CEHIA - AUSTRIA ! Perioada: 26-28 mai 2018 Preţ:155 Euro...

de la 145 Euro 26-28 mai 2018

Vezi oferta completa